Kunst doét iets met je: het laat ons bewonderen, verwonderen, verbazen, irriteert ons, maakt nieuwsgierig of maakt ons vrolijk. Wereld van de Kunst laat u hier via cursussen, lezingen, kunstreizen en rondleidingen graag mee kennis maken!Vraag hier de lezing 'De Romantiek van het Noorden' aan voor uw eigen groep

Cursusprogramma

 

 

 

 

 

Professionele kunstlezingen en -cursussen
Kunstreizen naar de mooiste steden
Rondleidingen in musea en stadswandelingen
Like ons op facebook voor extra info vanuit de kunstwereld! 
Nieuwsbrief ontvangen

The American Dream In Assen (Nederland) en Emden (Duitsland) is gelijktijdig een spectaculair overzicht te zien van Amerikaans realisme van 1945 tot heden. Topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Chuck Close voeren je mee langs de kunst, cultuur en geschiedenis van het naoorlogse Amerika in Assen. In Emden zijn de kunstenaars vanaf 1965 tot heden met werken van onder andere Diane Arbus, Cindy Sherman en Robert Longo.
Bekijk hier de korte teaser.


Vraag hier de lezing "The American Dream' aan voor uw eigen groep
Loving Vincent 'Loving Vincent' is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld. 125 kunstenaars werden getraind in Van Goghs schildertechniek. Ze schilderden maar liefste 65.000 beelden met de hand; de gemonteerde olieverfschilderijtjes vormen samen het filmisch decor voor een spannende reconstructie van Van Goghs laatste dagen. 
Bekijk hier de trailer van de film.

Vraag hier een lezing aan over Vincent van Gogh voor uw eigen groep.