/Woutier 

Kunst doét iets met je: het laat ons bewonderen, verwonderen, verbazen, irriteert ons, maakt nieuwsgierig of maakt ons vrolijk. Wereld van de Kunst laat u hier via cursussen, lezingen, kunstreizen en rondleidingen graag mee kennis maken!


Kende u de kunstenares Michaelina Wautier/Woutiers (1604-1689) al? Zij is één van de vele vergeten barokmeesters uit de Vlaamse 17e eeuw. Deze zomer is er een prachtige overzichtstentoonstelling van haar werk te zien in Museum Aan het Spoor (MAS) te Antwerpen.
Zie ter kennismaking bovenstaand filmpje.


 

 

 

 

 

Professionele kunstlezingen en -cursussen
Kunstreizen naar de mooiste steden
Rondleidingen in musea en stadswandelingen
Like ons op facebook voor extra info vanuit de kunstwereld! 
Nieuwsbrief ontvangen

De Vrouwelijke Toets '69 Shades of women's art' is de ondertittel van de nieuwe tentoonstelling in Museum Møhlmann te Appingedam.  Het museum bestaat dit jaar 20 jaar en viert dat met deze bijzondere zomertentoonstelling, gewijd aan de kunst van vele vrouwen. Zoals in dewervende tekst op de site vermeld staat: 'Pas sinds enige decennia kan de vrouw (...) een gelijkwaardige kunstenaarsrol spelen. In haar kunst valt ontegenzeggelijk veel schoons te zien, maar nu roept het wellicht ook de zelden hardop uitgesproken vraag op: ‘bestáát er eigenlijk wel een vrouwelijke toets?’ Daarbij gaat het dus niet om de vrouw in de kunst, of om de vrouw als onderwerp van de kunstenaar. Nee, het gaat om de kunst zelf, om de toets die deze 69 vrouwen altijd al zetten. Van zichzelf, uit zichzelf, voor zichzelf. Als vrouwelijk kunstenaar.' Te zien van 15 juli t/m 16 september 2018.
Escher op reis 'Ik geloof dat het maken van prenten, zoals ik dat doe, bijna alleen een kwestie is van: het zo verschrikkelijk graag goed willen doen.' En dat deed Maurits Cornelis Escher (1898-1972). Zijn technisch perfecte en o zo complexe prenten hebben de wereld veroverd.De Friese kunstenaar, waarmee Leeuwarden haar Culturele Hoofdstad-jaar viert, wijdde zijn leven aan het scheppen van orde in chaos. Hij creërde een eigen wereld waarin alles kon, zoals het Wonderland van Alice. Hij was geen wiskundige, maar maakte gebruik van de meest complexe formules. Vlakvullingen waarin alles een vorm heeft, leidde hij af van Portugese mozaieken. Het Italiaanse stadje Atrani duikt op in zijn Metamorfose, deMaltezer hoofdstad Valetta in de Prentententoonstelling. Hagedissen die van de tweedimensionale naar de driedimensionale werkelijkheid transformeren. Ruimtes gebaseerd op onmogelijke kubussen en driehoeken: Escher deed het allemaal. Dit is de tweede grote tentoonstelling ooit in Nederland waarop een groot deel van het oevre van Escher te zien is. Nog tot 28 oktober.