Cursussen  •  Kunstreizen  •  Lezingen  •  Rondleidingen

Barcelona


Barcelona

Catalunya: een zelfstandig gebied binnen Spanje dat al eeuwen streeft naar volledige onafhankelijkheid. De bruisende hoofdstad Barcelona is interessant voor iedereen: heerlijke stranden, lekker eten, prachtige architectuur, geweldige musea en een duistere, gewelddadige maar uiterst boeiende geschiedenis.


De oudste delen van Barcelona, de romeinse stad Barcino, ligt nu ondergronds in het prachtige Historisch Museum aan het Placa del Rei. De Middeleeuwse periode is te zien in de Barrio Gòtico en in Ribera (El Born), waar de  kathdraal Santa Creu i Santa Eulalia en de 'kerk van de zeelieden', de Santa Maria del Mar staan. Maar ook is daar het MEAM, een onontdekte parel van realistische, hedendaagse Europese kunst. En in de eixample zien we de architectuur van het Modernismo: natuurlijk Gaudí's huize voor de rijken, maar ook dat van diens collega Lluis Doménech i Montaner, die tegelijkertijd werkte aan 2 dingen die nu op de Unesco Werelderfgoedlijst staan: het sprookjesachtige Palau de la Musica Catalana en het Hospital de Sant Pau! Een heerlijke reis kortom, met voldoende tijd voor eigen ontspanning!

Een reis op maat? Individuele begeleiding met een eigen programma en wensen voor een paar dagen of langer is mogelijk. Stuur een mail naar info@wereldvandekunst.nl of doe het hier via de site.

Florence 30.11.-1 - Florence
Florence: bakermat van de renaissance. Deze kunstreis naar Florence staat regelmatig op het programma.
Napels 30.11.-1 - Napels
'Napels zien en dan sterven', die uitdrukking is er niet voor niets! Tijdens deze 6-daagse kunstreis leren we het échte Napels kennen. Napels is een heel andere stad dan Florence, Venetië of Rome. Hier lopen we niet tussen de toeristen, maar tussen de Napolitanen, die altijd luidruchtig aanwezig zijn! Het is minder aangeharkt, we zien schoonheid én verval in het oude centrum.
Rome 30.11.-1 - Rome
Rome, de eeuwige stad! Stad van pausen en keizers, van Michelangelo, Bernini en Caravaggio. Onder iedere steen ligt hier de geschiedenis. Een stad om altijd weer naar terug te keren.
New York 30.11.-1 - New York
New York! Een stad die een wereld op zichzelf is. Wilde u daar altijd al eens heen? Ga dan mee met de eerstvolgende reis! Met deze 9-daagse reis bent u er in de mooiste tijd van het jaar. U ziet natuurlijk de beroemde plekken: het zakendistrict van Manhattan met de beroemde wolkenkrabbers, Times Square, Broadway, Wall Street en de Brooklyn Bridge. Maar New York is veel meer dan alleen de wolkenkrabbers. We zullen de stad per metro, te voet en per boot verkennen, zodat u al die verschillende kanten van de stad zult zien.
(Deze reis staat momenteel niet op het programma)
Parijs 30.11.-1 - Parijs
Wereld van de Kunst verzorgt een zesdaagse kunstreis naar Parijs, met uiteraard veel aandacht voor de kunst! Op deze reis bezoeken we oa het Louvre, Musée d'Orsay en het Centre Pompidou.
Barcelona 30.11.-1 - Barcelona
Catalunya: een zelfstandig gebied binnen Spanje dat al eeuwen streeft naar volledige onafhankelijkheid. De bruisende hoofdstad Barcelona is interessant voor iedereen: heerlijke stranden, lekker eten, prachtige architectuur, geweldige musea en een duistere, gewelddadige maar uiterst boeiende geschiedenis.