04.08.2018 - Escher op reis


Escher op reis

'ik zou een heel tweede leven kunnen vullen met het werken aan mijn prenten'. Maurits C. Escher (1898-1972) was een bevlogen kunstenaar. Zijn prenten zijn inmiddels wereldberoemd, maar die roem overkwam hem pas vrij laat in zijn leven. Hij stond los van de kunstgeschiedennis, had geen idee van termen als Optical Art, maar maakte kunst die er alle kenmerken van had. Had naar eigen zeggen geen verstand van wiskunde maar werkte in zijn etsen met de meest ingewikkelde wiskundige trucs. Escher was een unicum.Zelf een lezing over Escher aanvragen? Dat kan hier

Escher hield al jong van tekenen, en hij hield van reizen: naar Italië, Spanje, Portugal, Malta. het is allemaal terug te vinden in zijn prenten. De werken van Escher tonen een eigen, magische wereld waarin alles kan: perspectief werkt volgens andere wetten, binnen en buiten vloeien in elkaar over, hagedissen verplaatsen zich over de grenzen van de tweedimensionale naar de driedimensionale werkelijkheid, enorme metamorfoses beginnen met een klein mannetje die via bijen, vogels en blokkendozen eindigt als het Italiaanse stadje Atrani. Dit en nog heel veel meer ziet en hoort u, vaak in Escher;s eigen woorden, op de lezingen in het Fries Museum. Wacht niet te lang met aanmelden, ze zijn populair!

leziingen op 4 augustus, 1 september en 9 september

Hier aanmelden via de Vrije Academie 
Escher op reis 04.08.2018 - Escher op reis
'ik zou een heel tweede leven kunnen vullen met het werken aan mijn prenten'. Maurits C. Escher (1898-1972) was een bevlogen kunstenaar. Zijn prenten zijn inmiddels wereldberoemd, maar die roem overkwam hem pas vrij laat in zijn leven. Hij stond los van de kunstgeschiedennis, had geen idee van termen als Optical Art, maar maakte kunst die er alle kenmerken van had. Had naar eigen zeggen geen verstand van wiskunde maar werkte in zijn etsen met de meest ingewikkelde wiskundige trucs. Escher was een unicum.